Aaristos

Warmtepomp

Warmtepomp

Door een versterkte behoefte naar duurzame energie en de groeiende vraag naar een lager energieverbruik is de belangstelling naar warmtepompen voor de verwarming van huizen en het verkrijgen van warm water de laatste tijd flink toegenomen.

Een warmtepomp is te vergelijken met een omgekeerde koelkast. Een koelkast gebruikt de koude en wordt de warmte naar buiten getrokken. Een warmtepomp werkt precies andersom en haalt de gratis warmte die in lucht of bodem aanwezig is van buiten naar binnen om uw woning mee te verwarmen. Zelfs bij temperaturen onder nul bevat de buitenlucht nog warmte.

Duurzame energie besparen met warmtepomp

De verhouding tussen de hoeveelheid afgegeven warmte en de hoeveelheid energie die een warmtepomp verbruikt wordt uitgedrukt in COP (coefficient of performance). De gemiddelde COP van een warmtepomp is 4,5. Eenvoudig gesteld heeft een warmtepomp een rendement van 450%. Met een klein beetje stroomverbruik zijn warmtepompen daardoor een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. En omdat ze geen gas verbruiken zijn ze een energiebesparend alternatief voor een CV-ketel.

Bovendien: Tegenwoordig is een warmtepomp in staat om uw woning naast het te verwarmen, zelfs te koelen met behulp van één van de mooiste, gratis giften der natuur: de buitenlucht.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Aaristos Energieadvies en Installaties legt zich toe op lucht water warmtepompen en hybride warmtepompen van onder andere Nefit. Een hybridewarmtepomp werkt samen met een CV ketel – ook met uw huidige ketel – waarbij uw CV-ketel bijspringt voor extra warm water of op extra koude dagen.

Wat betekent dat dan allemaal voor mij?

Simpel: Zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C haalt een warmtepomp met het grootste gemak warmte uit de buitenlucht. Dat betekent dat een warmtepomp u aangename warmte in  de winter geeft, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort in alle seizoenen.

U heeft geen grondbron nodig en een lucht water warmtepomp of een hybridepomp is geschikt bij zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw. En uw energieverbruik wordt tot 40% verlaagd ten opzichte van (alleen) een HR-ketel. Een duurzaam betere oplossing.

Vind nu uit wat Aaristos voor ú kan betekenen.

Subsidie; aangename bijkomstigheid

Sinds 1 januari 2016 is de ISDE subsidieregeling van kracht. De komende jaren zijn er tientallen miljoenen beschikbaar voor een financiële tegemoetkoming in de aanschaf van installaties voor de productie van warmte en warm water: warmtepompen, hybride combinaties met warmtepompen en zonneboilers. Extra aantrekkelijk dus om de aanschaf van een warmtepomp te overwegen.