Aaristos

Energiebesparingstips

Dat de energierekening maandelijks op de mat valt, is een feit waaraan niemand ontkomt. Wél is het mogelijk om (flink) te besparen op dit bedrag. Slim omgaan met uw energie levert niet alleen een vermindering van de energiekosten op, het is ook nog eens voordelig voor het milieu. Aaristos geeft u een aantal belangrijke energiebesparingstips waar u uw voordeel mee kunt doen:

1. Vervang oude apparaten

Maakt u veelvuldig gebruik van verouderde apparaten als een wasmachine, televisie, koelkast of vaatwasser? Dan kunt u door een nieuw exemplaar aan te schaffen aanzienlijk besparen op gas- energieverbruik. Onder oude apparatuur verstaan we apparaten die u 12 tot 15 jaar in gebruik heeft. Deze verbruiken tot wel twee keer meer energie dan nieuwe. Het is een investering, maar wel één die zich gauw terugbetaalt.

2. Let op het energielabel bij de aanschaf van apparaten

Deze labels maken in één oogopslag duidelijk hoe energiezuinig het product is dat je wilt aanschaffen. Het is een door de Europese Unie verplicht gesteld informatielabel dat gebruikt wordt bij huishoudelijke apparaten als televisies, airconditioners, wasmachines en niet te vergeten CV ketels. Kiest u voor een apparaat dat een goede zuinigheidsscore heeft volgens het label, dan heeft dat logischerwijs positieve gevolgen voor uw gas- en energieverbruik.

3. Maak uw energieverbruik inzichtelijk met een energiemeter

Een energiemeter houdt overzichtelijk het energieverbruik in uw huis bij. Het apparaat laat u niet alleen zien hoeveel energie u verbruikt, maar maakt ook direct zichtbaar op welke gebieden u wellicht nog aanzienlijk op energie kunt besparen.

4. Let op de kleintjes

Korter douchen mét waterbesparende handdouche, het deksel tijdens het koken zoveel mogelijk op de pan houden, opladers van uw mobiele telefoon en tablet uit het stopcontact halen, wassen op een lage temperatuur, apparaten echt uitzetten in plaats van op stand-by: kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Door bij alle huishoudelijke taken die u doet even na te gaan of het energiezuiniger kan, zal u binnen een handomdraai gewend zijn aan een energiezuiniger leven. Met financiële meevallers tot resultaat.

5.  Stap over naar een goedkopere energiemaatschappij

Hiermee bespaart u niet direct energie, maar kunt u wel de energiekosten verminderen. De energieoverstapservice van Aaristos helpt u wijzer te worden in het ruime aanbod van energieaanbieders en de beloftes die zij doen.

6. Duurzaam beter

Zet uw thermostaat een graadje lager, of schakel in ieder geval de verwarming uit één uur voordat u naar bed gaat. Daarnaast is het mogelijk om te investeren in een warmtepomp of zonneboiler. Hiermee bespaart u niet alleen op energiekosten; u kiest ook voor comfort. Bovendien is de subsidie voor warmtepompen en zonneboilers sinds januari weer beschikbaar, wat de keuze voor een dergelijk apparaat nog interessanter maakt. Wilt u meer informatie? Aaristos vertelt u hier graag meer over. Neem gerust contact met ons op.