Aaristos

Waterbesparing

Zuinig met water! Afgezien dat u oplet hoe u kostbaar drinkwater gebruikt door bijvoorbeeld alleen een was te draaien met een volle wasmachine of korter te douchen, kunt  u met kleine investeringen al op uw waterverbruik bezuinigen. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu.

Waterbesparende perlator/straalregelaar

waterbesparingEen perlator of ook wel straalregelaar genoemd is het mondstuk van een kraan waar het water de kraan verlaat.  Door een waterbesparende perlator laten te installeren wordt lucht toegevoegd aan de waterstraal, zodat u de beleving heeft van een volle waterstraal, maar toch op uw waterverbruik bespaart. Anderzijds kunt u uw wastafel- en keukenkraan voorzien van een straalregelaar met ingebouwde doorstroombegrenzer waardoor u tot 40% op uw waterverbruik bespaart.

Overigens kunt u ook kiezen voor een Eobooster straalregelaar. De Ecobooster staat standaard op bespaarstand (7 liter / minuut) en door het knopje in te drukken kunt u gebruik maken van de originele doorvoer van de kraan (ca 12 liter / minuut), bijvoorbeeld voor het vullen van een emmer. De Ecobooster is verkrijgbaar voor een gewone kraan als ook voor de douchekop.

Kraan met waterbesparende technologie

waterbesparing 1De ene kraan is de andere niet. Van vooraanstaande fabrikanten als (Hans)Grohe mag u verwachten dat zij via constante innovaties bijdragen aan het verminderen van uw waterverbruik. Hansgrohe vervult een pioniersrol met hun Ecosmart technologie. Besparing op uw waterverbruik tot 60% zónder consequenties voor uw comfort. De tegenhanger van Grohe is de EcoJoy© innovatie dat zorgt voor duurzaam en ecologisch watergebruik. Een andere manier om op water te besparen is het laten installeren van een kraan met een sensor, die automatisch uitschakelt na een ingestelde tijd. Het water blijft hierdoor niet onnodig stromen. U ziet. U hoeft niet tot aanschaf van een hele installatie over te gaan om water te besparen. Slechts een kraan is voldoende.
Hansgrohe Ecosmart

Waterbesparende douchekop

De handdouche, beter bekend als douchekop, in waterbesparende uitvoering laat u optimaal genieten en geeft u evenveel doucheplezier als een ‘normale’ douchekop. Door technologische slimmigheden bespaart u op uw waterverbruik en geven waterbesparende handdouches toch de wellness die u verdient.

Keukenboiler

Staat uw CV ketel op behoorlijke afstand van uw keuken, waarbij u ongeveer 5 liter water moet wachten voordat de kraan warm water geeft? Gaat u eens na. Via de waterzuivering komt puur drinkwater het huis bij u binnen. U opent de warmwater kraan en 5 liter vers drinkwater spoelt zo de afvoer in. Eeuwig zonde. Laat u een keuken boiler / close-in boiler installeren. Een boiler die in uw keukenkastje past of zelfs in de plint van uw keuken. Direct warm water, geen waterverspilling meer. Afgezien van het feit dat iedere keer de warmwaterkraan opendraaien niet meer tot ergernis leidt.

waterbesparing 2  Close in boiler compact

No Calc

waterbesparing 3Hard water met veel kalk heeft niet alleen negatieve effecten voor verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers en wasmachines, maar remt ook de werking van zeep en shampoo. Gevolg is meer gebruik van water om hetzelfde resultaat te bereiken.  No Calc is een revolutionair antikalk systeem dat afzetting van kalkdeeltjes in leidingen voorkomt. Door de  stof silicopolyfosfaat dat ook in veel voedingsmiddelen voorkomt, maakt het No-Calc systeem kalk onschadelijk zonder kalk te verwijderen. Anders dan veel andere ontharders verbruikt No Calc geen elektriciteit en is het niet milieubelastend doordat het systeem niet doorgespoeld hoeft te worden. Met het No Calc systeem voorkomt u dat tientallen liters schoon water per keer wordt weggespoeld. Daarnaast verlengt u de levensduur van mengkranen, leidingen, elementen en pompen.

Waterbron

Gazon is zo’n sterk gewas dat het uit zichzelf regenereert. Zelfs als het bruin is zorgt een regenbui weer voor een groene tuin. Mocht u toch uw tuin willen besproeien, gebruik dan regenwater. Op een eenvoudige en kostenefficiënte manier vangt u regenwater op in een regenton of vat en  gebruikt dit voor het bewateren van uw tuin.

Een iets duurdere maar ook efficiëntere manier is het laten slaan van een puls (privé waterbron) met daaraan gekoppeld een pomp. Door middel van het oppompen van grondwater kunt u uw tuin besproeien. Maar ook uw auto wassen en terras reinigen.

Wilt u op een eenvoudige manier water besparen zonder grote investeringen te doen? Vraag ons wat wij voor u kunnen doen!