Aaristos

Gasbesparing

De grootste energieverbruiker in uw woning is uw CV ketel. Van al het gas dat u per jaar verbruikt, verbruikt u ongeveer een 25% voor warmwater. En dit getal neemt door een toename in gebruik van regendouches, stoomcabines etc  alleen maar toe. Sowieso weten hoeveel u per maand betaalt aan uw gasverbruik heeft een positief effect op uw gebruik. Vier op de tien huishoudens heeft hier geen idee van (bron: Econtrack).

Wat geldt voor een eenvoudige manier water besparen, geldt ook voor besparing op uw gasverbruik. Minder gasverbruik en energiekosten besparen, zonder dat u hiervoor grote investeringen hoeft te doen draagt bij aan ecologisch evenwicht en een groenere wereld.

Slimme thermostaat

gasbesparing Wist u dat als u uw thermostaat ’s nachts lager zet, uw gasrekening met gemiddeld 11% daalt? En  dat als u de thermostaat de hele dag één graad lager zet, u ongeveer 7% op uw gasrekening bespaart voor verwarming? Als u bovendien gebruik maakt van een slimme thermostaat wordt uw verwarming efficiënter geregeld en heeft u bovendien ook inzicht in uw gasverbruik. Via de app op ieder moment van de dag als u dat wilt.


Kraan

gasbesparing 1Als u een standaard kraan opendraait in de middenstand krijgt uw CV ketel een seintje dat hij warm water moet leveren ondanks dat u geen warm water nodig heeft. De CV ketel  verbruikt op dat moment onnodig gas. Met de Coolstart innovatie van Hansgrohe of de Silkmove© technologie van Grohe is dit verleden tijd. Kranen uitgerust met deze technologie geven alleen koud water in de middenstand en besparen daardoor op een eenvoudige manier energie.  Pas als de hendel naar links wordt bewogen wordt er heet water bijgemengd.

Ecoflo

gasbesparing 2Uw CV ketel doet zijn best om uw verwarming op te warmen en u van warm water te voorzien. Bij de  verbranding komen rookgassen vrij die direct in de buitenlucht worden geblazen. Spijtig, want deze verbrandingsgassen zijn nog altijd warm, zonder dat deze warmte wordt gebruikt. Middels Ecoflo is hier iets op gevonden. Uw CV ketel wordt voorzien van een unit met een ingebouwd warmtespiraal. Dit spiraal wordt aangesloten op de waterleiding. De warme rookgas verwarmd het spiraal en daarmee wordt het water in de leiding voorverwarmd. Op het moment dat u behoefte heeft aan warm water hoeft de CV ketel niet op volle capaciteit te draaien, want het water is inmiddels al voorverwarmd. U bespaart met de Ecoflo ongeveer 30% op uw gasverbruik voor warm water.

Econo1gasbesparing 3

De Econo1 werk volgens een soortgelijk principe als de Ecoflo. Het wezenlijke verschil is dat  de Econo1 gas bespaart op zowel verwarming als op warm water. Een keuringsrapport van KIWA toont aan dat u met de Econo1 20% tot 25% bespaart op het totale gasverbruik.  De Econo1 is met elke gesloten combi CV Ketel te combineren en heeft door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen een levensduur van 20-30 jaar. Als het een beetje wil gaat de Econo1 dus 2 CV ketels mee. Nog meer rendement, nog hogere gasbesparing.

Evohome zoneverwarming

gasbesparing 4Het is gebruikelijk dat uw woning wordt verwarmd door middel van de themostaat in uw woonkamer. Stel, u heeft kantoor aan huis met uw kantoor op de bovenverdieping. Om enigszins aangenaam te kunnen werken schakelt u de thermostaat in de woonkamer in. De verwarming schakelt in en verwarmt uw kantoor, maar ook de woonkamer waar u op dat moment niet bent. Op het moment dat de woonkamer de op de thermostaat ingestelde temperatuur heeft  aangenomen, schakelt de verwarming uit. Met als gevolg dat uw kantoor ook niet meer verwarmd wordt. Met de slimme Evohome zoneverwarming is dit verleden tijd. Met Evohome kan elke woon- of werkruimte apart worden geregeld. Van radiatoren tot vloerverwarming van bestaande bouw tot nieuwbouw. Met Evohome systeem geeft u elk vertrek een comfortprogramma met een eigen temperatuur. Alleen de ruimte waarin u aanwezig bent wordt verwarmd op het moment dat u dat wilt. Als u de verwarming van uw woning regelt met Evohome profiteert van een bewezen energiebesparing tot 37% (Bron: Milieu Centraal). Daarenboven haalt evohome de best haalbare ERP klasse met een correctiefactor van 5%. Als dat geen besparen is.

Lucht en vuilafscheiders

Schone installaties werken beter. Naar verloop van tijd ontstaan er in uw verwarmingsinstallatie luchtbellen en vuildeeltjes in het water. Vooral magnetiet is een grote boosdoener. Ophopend vuil en de toename van lucht zorgt voor een hoger gasverbruik en voor een hoger stroom verbruik van de pomp, omdat  die meer moeite moet doen om het water rond te pompen. Op de lange termijn is vervuiling zelfs schadelijk voor de CV installatie.  Het is daarom meer dan aan te raden om een vuilafscheider en luchtafscheider te laten installeren. Het rendement van uw HR ketel blijft hiermee behouden waarmee u nodeloos gasverbruik voorkomt en de levensduur van uw installatie verlengt.

Inregelen van radiatoren

Inregelen van radiatoren? zult u zeggen. Moet dat dan? De moderne techniek maakt het mogelijk , maar ook noodzakelijk om uw radiatoren in te regelen. Het wil niets anders zeggen dan uw CV installatie in balans te brengen. Per radiator wordt berekend hoeveel warm water deze mag verwerken en ook zodanig ingesteld. Doet u dit niet dan bestaat er een goede kans dat sommige radiatoren niet warm worden en dat u een hoog gasverbruik heeft omdat de watertemperatuur van uw CV niet optimaal is. Het inregelen van radiatoren is derhalve niet alleen een kwestie van gas besparen, maar zeker ook van comfort en dus een tevreden gevoel.

Waarom langer wachten met besparing op uw gasverbruik.
Maak snel een afspraak met ons