Aaristos

Zonneboiler

Energie besparen met zonnewarmte

Een zonneboiler is de beste manier om te profiteren van de gratis energie van de zon. Zonlicht wordt door een zonnecollector omgezet in warmte en doorgegeven aan een boiler. Via de boiler verkrijgt u comfortabel warm water in uw keuken en badkamer. Een zonneboilersysteem zet zonne-energie derhalve om in warmte, niet in elektriciteit.

Zonnecollectoren zijn dus niet te verwarren met zonnepanelen (voor stroom), waar meestal voor wordt gekozen. Daar is uiteraard niets op tegen. Niettemin zetten zonnepanelen slechts  15% om in bruikbare energie. Bij zonnecollectoren (zonnewarmte) bedraagt dit ruim 70%. Een zonneboiler werkt dus tot 4x efficiënter dan zonnepanelen die worden toegepast om stroom op te wekken.

Omdat zo’n driekwart van onze energie wordt verbruikt voor warm water en verwarming kunt u tot 60% van de energie (gas) besparen die een CV ketel nodig zou hebben om warm water te ‘maken’. Niet alleen goed voor uw portemonnee dus, maar ook een duurzame manier van omgaan met energie.

Zonneboiler niet alleen voor warm water

Hoewel de zonneboiler voor de productie van warmwater het meest bekend is, kan deze ook worden ingezet voor het verwarmen van uw woning of zwembad. Zelfs in de maanden dat de zon wat minder schijnt haalt de zonneboiler uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht. Als u uw CV ketel combineert met een zonneboiler, hoeft uw ketel niet zoveel uren te draaien. Uw ketel hoeft het voorverwarmde water alleen bij te verwarmen totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Ook dat scheelt weer in uw gasverbruik.

zonneboiler

Verbetering van energielabel en EPC

Naast een kostenbesparing op uw energieverbruik is een zonneboiler bijzonder geschikt om uw energielabel van uw huidige woning te verbeteren of een EPC verlaging te realiseren voor uw nieuw te bouwen woning.

Vind uit hoe u in de toekomst investeert met een zonneboiler…

Sinds 1 januari 2016 subsidie op zonneboiler

Sinds 1 januari 2016 is een subsidieregeling van kracht, die loopt tot en met 2020. Voor 2016 is een subsidiebedrag van 70 miljoen euro gereserveerd voor duurzame installaties, waaronder de aanschaf en installatie van een zonneboiler. Door over te gaan tot de aankoop van een zonneboiler betekent dit dat u niet alleen een bijdrage levert aan de beperking van de CO2 uitstoot, maar ook uw eigen groene energie opwerkt terwijl uw comfortniveau gehandhaafd blijft. Tezamen met de tegemoetkoming van de overheid is de aanschaf van een zonneboiler een uitstekende keus.