Koolmonoxide melder in CV-Ketel

Ondanks dat het onderzoek van de Onderzoeksraad van Veiligheid recentelijk heeft uitgewezen dat 46 procent van de koolmonoxide ongevallen wordt veroorzaakt door CV installaties komt er op korte termijn geen verplichte koolmonoxide-sensor in CV ketels. Desondanks introduceert Vaillant als eerste fabrikant een ingebouwde sensor in hun nieuwste CV-ketel.

Omdat regelgeving ketelfabrikanten dwingt om op de koolmonoxide problematiek op Europees CE-niveau aan te kaarten, zou een dergelijke procedure minimaal een jaar duren. Vaillant heeft hier niet op gewacht en heeft al snel zijn knappe koppen aan het werk gezet.

Vaillant ecoTEC met Green iQ
De Vaillant ecoTEC exclusive met Green iQ is de eerste HR-combiketel met een speciale koolmonoxide sensor (CO) uitgerust die er voor zorgt dat de ketel, en dus ook de koolmonoxide-productie, stopt wanneer het toestel door bijvoorbeeld onvolledige verbranding een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide uitstoot.
Naast de vernuftige sensor bespaart de ketel ook nog eens tot 10% energie door de toegepaste warmtewisselaar die de laatste restwarmte aan de verbrandingsgassen gebruikt om het tapwater voor te verwarmen. Als de warmwaterkraan wordt gebruikt hoeft de CV ketel niet vol te presteren om warmwater te leveren.